Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Graffiti cu mesajul 'vine Statul Islamic' a apărut pe o biserică ortodoxă

biserica cruce

Un graffiti cu mesajul 'vine Statul Islamic' a apărut pe zidul ce înconjoară biserica ortodoxă sârbă Sfântul Nicolae din Pristina, capitala provinciei separatiste Kosovo, relatează joi agenţia Tanjug.

Mesajul a fost observat prima dată weekendul trecut de către soldaţii italieni din trupele KFOR, care patrulează în jurul bisericii de două ori pe săptămână.

Citește și: FOTO Sunt gemene, împart același bărbat și fac exact aceleași lucruri: de la numărul de pași, la paharele de apă băute

Preotul paroh Darko Marinkovic a declarat că abia acum câteva zile a fost informat despre acest incident şi a sesizat poliţia din Kosovo. 'Cel mai rău este că avem o invitaţie pentru o organizaţie teroristă împotriva căreia luptă acum aproape jumătate de omenire', a afirmat acest preot pentru postul RTK2.

Agenţia Tanjug mai remarcă faptul că graffiti-ul a apărut cu numai câteva zile înaintea celei de-a 12 comemorări a ceea ce Belgradul numeşte a fi pogromul împotriva sârbilor început în Kosovo pe 17 martie 2004, când au fost arse şi mai multe biserici ortodoxe sârbe, inclusiv cea pe zidurile căreia a apărut acel mesaj.

Citește și: CULMEA NESIMȚIRII Fata femeii care l-a reclamat pe profesorul de la Tudor Vianu a intrat fără examen la liceu

Potrivit unei relatări din luna ianuarie a agenţiei EFE, presa sârbă şi bosniacă au difuzat la începutul anului o înregistrare video atribuită grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în care aceasta ameninţă că vrea să creeze un 'califat' în Balcani, de unde să deschidă un nou front împotriva Europei creştine.

'Otrăviţi infidelii, ucideţi-i, aruncaţi-le în aer casele şi maşinile!', este unul dintre mesajele ce se regăsesc în acel film de propagandă, intitulat 'Onoarea stă în jihadul' SI. În înregistrarea video apar şi mai mulţi combatanţi proveniţi din statele balcanice cu populaţie majoritar musulmană, Albania şi Bosnia, precum şi din Kosovo, informează agerpres.ro.

Citește și: Mii de oameni anunță o mega-manifestație în care se vor masturba în public

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.