Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Campania de vaccinare merge tot mai prost - Vor reuşi discriminările introduse de autorităţi să-i convingă pe români să se vaccineze?

De la 1 iunie 2021 au intrat în vigoare noile măsuri de aşa-zisă relaxare. De fapt, Guvernul oferă de ieri doar pentru persoanele vaccinate acces la mai multe evenimente. Noile măsuri discrminatorii vin într-un moment în care campania de vaccinare a intrat în impas. Numărul zilnic al persoanelor vaccinate cu prima doză a scăzut sub 20.000 pentru prima dată după ziua de Paşti, ajungând la nivelul din luna februarie, când România nu dispunea de doze pe măsura cererii.

Dacă în martie şi aprilie se aştepta şi mai multe săptămâni pe liste pentru a prinde o programare, fără a avea posibilitatea de a alege serul, în prezent se poate ajunge la vaccinare şi fără programare, iar accesul la cel mai dorit ser, cel produs de Pfizer-BioNTech este extrem de facil. Cu toate acestea în luna mai campania de vaccinare a mers din rău în mai rău, cu două, trei excepţii generate de maratoane de vaccinare. Ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie a fost ratată, în prezent doar 3.589.563 de români fiind vaccinaţi cu ambele doze, la care se adaugă 747.165 români vaccinaţi doar cu o doză.

content-image

Aşa cum STIRIPESURSE.RO anticipa încă din urmă cu două săptămâni, evoluţia sub aşteptări a campaniei de vaccinare a determinat autorităţile să recurgă la discrminării între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate.

Concertele și orice tip de spectacole pot fi organizate, de la 1 iunie, cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. Limita de persoane se elimină dacă toți participanții sunt vaccinați cu ambele doze.

Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri pot fi redeschise de la 1 iunie, până la ora 24.00, la 50%, respectiv 70% din capacitate, dar vor avea acces doar persoanele vaccinate anti-COVID, cu ambele doze. De asemenea, restaurantele și cafenelele vor fi deschise la 70% din capacitate, în localitățile în care rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori, și este permis un număr și mai mare de persoane, dar doar dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.