Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Record absolut: Săptămâna cu numărul cel mai mare de cazuri COVID în România - Cum evoluează cazurile grave

În săptămâna 17-23 ianuarie 2022, în România s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei. Dincolo de răspândirea extrem de rapidă a virusului, există însă și vești bune: numărul cazurilo grave crește mult mai lent.

În ultimele șapte zile, în România s-au înregistrat 113.701 de cazuri noi de COVID-19, față de 58.891 de cazuri în săptămâna precedentă. S-a repășit astfel nivelul înregistrat în vârful valului patru - 104.668 de cazuri noi în săptămâna 18-24 octombrie 2021.

content-image

Situația din spitale

Dacă valul cinci al pandemiei se arată a fi cel mai grav din punctul de vedere al numărului de infectări, nu la fel stau lucrurile în privința cazurilor grave. Spre deosebire de la valul patru al pandemiei, actuala creștere a infectărilor nu duce la o creștere pe măsură a număului de spitalizări. Evoluția formelor foarte grave (pacienți internați la terapie intensivă) arată o creștere și mai lentă, pusă de specialiști atât pe seara vaccinării, care ar diminua riscul formelor grave ale bolii, cât și pe varianta Omicron a coronavirusului.

În valul patru al pandemiei, la un număr aproximativ egal de cazuri săptămânale, în secțiile COVID din spitale erau deja internați peste 20.000 de pacienți, față aproape 6000 în prezent. De asemenea, în secțiile ATI, în valul patru erau peste 1800 de pacienți, față de 599 în prezent. Evoluția formelor foarte grave se reflectă însă în statistici cu o ușoară întârziere, știut fiind faptul că starea unui pacient cu COVID se agravează treptat în lipsa tratamentului corespunzător.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Sursă date: Grupul de Comunicare Strategică

Grafice și tabele: stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.