Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Simetrie în evoluția pandemiei în România: Valul 4 urcă în ritmul în care a scăzut valul 3

Digi24
coronavirus

Săptămâna 23-29 august 2021 a adus o nouă creștere importantă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Peste 2000 de cazuri noi s-au înregistrat oficial în plus față de săptămâna precedentă.

Săptămâna 23-29 august a adus 5828 de cazuri noi de COVID-19 în România, potrivit raportărilor oficiale, față de cele 3702 cazuri noi în săptămâna precedentă. Este a șaptea săptămână consecutivă de creștere, față de minimul de 285 de cazuri noi din săptămâna 5-11 iulie. În ultimele cinci săptămâni se observă o corelare între numărul cazurilor noi de la începutulul acestui val 4 și cel din săptămânile în care valul 3 era pe un tren descendent, ceea ce arată o revenire în formă de „U” a pandemiei.

Deja s-au înregistrat peste 1000 de cazuri zilnice, mai devreme decât se anticipa, iar prognozele autorităților vorbesc în continuare de depășirea pragului de 4000 de cazuri noi pe zi la sfîrșitul lunii septembrie.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2131 (față de 1.378 în urmă cu o săptămână și față de 240 de persoane la mijlocul lunii iulie). Dintre acestea, 280 sunt internate la ATI. (față de 193 în urmă cu o săptămână și față de 32 de persoane la mijlocul lunii iulie).

Premierul Florin Cîţu spune că autorităţile nu vor institui noi restricţii, în contextul creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19. „Niciodată”, a fost replica lui Florin Cîţu.

content-image

content-image

Sursă date: Grupul de Comunicare Strategică

Grafic: stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.