Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Granița Lituaniei, ATACATĂ de migranți: conflict cu Poliția de Frontieră

Agerpres
granita gard polonia belarus

35 de persoane au încercat să treacă ilegal granița dinspre Belarus spre Lituania, informează Serviciul de Grăniceri de Stat Lituanian (SOGGL).

Şeful serviciului, Rustamas Lyubayevas, a declarat pentru postul de televiziune de stat LRT că migranţii nu au fost lăsaţi să intre în ţară şi că supravegherea aeriană continuă.

El a menționat că la frontieră, polițiștii de frontieră au înregistrat două grupuri de migranți, în total 30-40 de persoane. „Avem și informații că cel puțin unul dintre aceste grupuri este înconjurat de polițiștii de frontieră din Belarus”, a adăugat el.

Situația cu migranții s-a complicat pe 8 noiembrie, când câteva mii de migranți din Orientul Mijlociu s-au apropiat de granița cu Polonia din partea belarusă, dorind să se mute în UE. Oficialii polonezi au descris ceea ce se întâmplă drept cel mai dificil moment de la începutul crizei la graniță.

Polonia, Lituania și Letonia au înregistrat în ultimele luni un flux crescut de imigranți ilegali care încearcă să intre în UE prin Belarus. Uniunea Europeană acuză Belarus de faptul că ea a creat haos în apropierea granițelor UE, deoarece nu dă înapoi migranții ilegali din țările din Orientul Mijlociu și Africa care încearcă să intre în Uniunea Europeană, dar sunt refuzați.

Ministrul Apărării al Lituaniei, Arvydas Anushauskas, a declarat ieri că, probabil, aproximativ 1.000 de migranți ilegali sunt concentrați la granița cu Belarus și nu a exclus că aceștia ar putea începe să fie forțați în Lituania.

Anul acesta, peste 4,2 mii de migranți au trecut ilegal granița celor două țări, peste 6 mii nu au fost lăsați să intre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.