Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grav - Unul din trei IMM-uri disponibilizează și unul din 10 se închide

jianu

Unul din trei IMM-uri disponibilizează în această perioadă și unul din 10 se închide, arată un studiu citat de Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMM).

„Vestea bună este că întreprinzătorii, fie din agricultură sau din alte domenii pot merge mâine dimineață la bancă, la orice bancă cu care ei lucrează în acest moment și să ia credite cu dobândă subvenționată pe IMM Invest și Agro IMM Invest pentru că aceste două programe au trecut în ședința de Guvern, normele sunt gata și aceasta este o veste bună, concretă, așteptată de întreprinzători. (...) Sunt câteva mii de dosare la fondul de garantare pentru că ei au mers efectiv, fiindcă au nevoie. Viteza e cheia în acest moment, viteza programelor de implementare”, a spus Florin Jianu, la Antena 3.

Întrebat câte IMM s-au închis de când a izbucnit criza energetică. Jianu a spus că în ultimele două săptămâni s-a făcut o analiză pe 2.200 de respondenți de IMM.

„Și mi-au spus așa: unul din trei indisponibilizează oameni și unul din zecese închid în acest moment. Hai să ne uităm care sunt consecințele. În primul rând ei nu se mai dezvoltă, întreprinzătorii nu se mai dezvoltă, nu se mai gândesc la diversificarea afacerilor. În al doilea rând, disponibilizează oameni”, a mai spus Florin Jianu.

Președintele CNIPMM a mai spus că nu există, în acest moment, un număr de persoane disponibilizate, fiindcă abia acum încep să vină facturile mari.

„Au venit doar o tură în decembrie”, afirmă Jianu.

Potrivit acestuia, unele facturi sunt acum și de 8 ori mai mult, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.