Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gravidă ignorată de medici a născut pe holul spitalului

spital

Conducerea Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi a declanșat o anchetă internă după ce o femeie de 36 de ani a născut pe holul unităţii medicale, deşi pacienta reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri și în condiţiile în care erau de gardă doi medici, potrivit Mediafax.

Femeia a ajuns, joi dimineaţă, cu o ambulanţă la maternitatea ieșeană, fiind nevoită să aștepte pe holul unității sanitare, întrucât la momentul respectiv mai multe paciente se aflau la consultații, potrivit medicilor.

Între timp, pacientei i s-a declanșat nașterea pe hol, în timp ce aștepta să intre în triaj, deşi cazul reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri.

În aceste condiții, femeia a fost preluată de unul dintre cei doi medici care erau de gardă și dusă în sala de naşteri.

”A fost demarată o anchetă internă, am convocat deja pentru luni Consiliul Etic şi Comisia de Disciplină. Din ce am aflat, pacienta nu a mai avut timp să ajungă în sala de operaţie. Naşterea a decurs în condiţii normale, atât femeia cât şi copilul sunt sănătoşi, n-a avut nimeni de suferit. Există nişte proceduri de lucru în astfel de situaţii, vom vedea dacă au fost respectate. Nu mă pot pronunţa în acest caz, însă o analiză serioasă se va face cu siguranţă”, a afirmat managerul maternităţii, medicul Cristina Dobre.

Cei doi medici care făceau gărzi în ziua respectivă nu sunt angajaţi ai maternităţii, ci au contracte de prestări servicii cu unitatea medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.