Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia a anunțat expulzarea ambasadorului Libiei la Atena: Mohamed Younis Menfi a primit 72 de ore pentru a părăsi teritoriul elen

grecia, greva

Grecia a anunțat vineri expulzarea ambasadorului Libiei la Atena, pe fondul unui acord semnat pe 27 noiembrie între Libia și Turcia care trasează o graniță maritimă între cele două state în apropierea insulei grecești Creta, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit mediafax.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul grec de Externe, Nikos Dendias, a anunțat că ambasadorul Libiei la Atena, Mohamed Younis Menfi, are 72 de ore pentru a părăsi Grecia, întrucât acordul dintre Libia și Turcia este „o încălcare flagrantă a dreptului internațional”.

CITEȘTE ȘI: Cel mai puternic somnifer natural: Alungă stresul și te relaxează total

Cu toate acestea, ministrul a anunțat că expulzarea ambasadorului nu este echivalentă cu o încetare a relațiilor diplomatice cu Libia, însă Grecia solicită autorităților de la Tripoli explicații suplimentare în legătură cu acordul semnat cu Turcia.

„Textul acestui acord poartă semnătura ministrului libian de Externe. Este vorba despre aceeași persoană care, în septembrie, asigura Grecia că acordul nu va avea asemenea prevederi”, a adăugat Dendias.

Ambasada Libiei la Atena a refuzat să comenteze situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.