Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia avertizată că ar putea rămâne fără ajutor financiar

Grecia rămâne copilul-problemă al Europei. La finalul întrunirii miniştrilor de Finanţe din zona euro, creditorii internaţionali au ameninţat din nou Atena că nu va primi niciun ban dacă nu va implementa reformele la care s-a angajat la sfârşitul lunii februarie. De partea lui, ministrul grec de Finanţe a refuzat să-i primească în capitala Greciei pe reprezentanţii Troicii pe care i-a acuzat din nou că au aruncat ţara în criză. Cu toate acestea, părţile s-au înţeles să înceapă negocierile de fond de miercuri, la Bruxelles.

Dacă înaintea începerii discuţiilor de la Bruxelles şeful Eurogroup a acuzat Grecia că pierde timpul şi nu face nimic, la ieşirea de la negocieri a fost şi mai tranşant.

„Nu poate fi vorba de nicio plată în avans dacă nu există niciun fel de înţelegere şi nicio reformă implementată. Aş fi deschis spre acest lucru la un moment dat, dacă am ajunge la o înţelegere asupra întregului acord, iar procesul de implementare este pus deja în practică”, spune Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogroup.

De partea lui, ministrul grec de Finanţe spune că procesul de implementare a reformelor nu este unul care poate fi făcut peste noapte.

„Nu s-a pierdut timpul deloc, nu de către Guvernul grec. Acest Guvern a trecut la treabă şi a început nu numai procesul guvernării, lucru care trebuie făcut odată ce s-a depus jurământul, dar şi pe acela de a trasa reformele pe care urmează să le propunem în pachete de-a lungul întregii luni martie”, a spus Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finanţe.

În plus, Yanis Varoufakis a declarat ferm că Grecia nu va accepta întoarcerea la vechiul mod de a negocia.

„Ideea vizitelor Troicii care să cuprindă cabale de tehnocraţi din partea celor trei instituţii, care să intre în ministerele noastre şi să încerce să implementeze un program care a eşuat, cel puţin potrivit evaluării Guvernului nostru - şi cred că şi a poporului nostru -, este un lucru care aparţine trecutului”, a spus ministrul.

Acordul de extindere a împrumutului prevede o tranşă de peste 7 miliarde de euro pentru următoarele patru luni. În lipsa acestor bani, Grecia este în pericol de a rămâne fără lichidităţi la sfârşitul lunii martie, spun specialiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.