Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia e luată cu asalt de migranți: Zeci de mii de afgani au forțat ilegal granițele

migranti nava

Guvernul grec a indicat joi că ''25.000 de migranţi au încercat să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia'' în luna august, subliniind că Grecia face faţă ''unei presiuni sporite din partea fluxului migratoriu ilegal'', transmite AFP. ''Doar în august - şi luna nu s-a încheiat - 25.000 de migranţi au încercat să intre ilegal pe la frontiera dintre Turcia şi Grecia'', a declarat, într-o conferinţă de presă, Giannis Oikonomou, purtător de cuvânt al guvernului grec, scrie Agerpres.

El a adăugat că presiunea crescută din partea migranţilor se manifestă atât la frontiera terestră, de-a lungul râului Evros, cât şi la frontiera maritimă, în Marea Egee. Grecia a fost criticată în mai multe rânduri pentru presupusele respingeri ilegale de migranţi către Turcia, potrivit mai multor ONG-uri. Guvernul conservator de la Atena a negat însă acuzaţiile şi a denunţat atitudinea Turciei.

''Partea turcă, încălcând acordurile internaţionale şi angajamentele asumate la semnarea acordului UE-Turcia (în 2016), încearcă să profite de aceste persoane sărace şi le ameninţă pentru ca ele să intre în Grecia'', a accentuat Giannis Oikonomou.

Potrivit acestuia, Consiliul Apărării (Kysea), care s-a reunit marţi, a decis extinderea zidului construit la frontiera terestră cu Turcia, de-a lungul râului Evros. În prezent având o lungime de 40 de kilometri, zidul va fi extins cu 80 de kilometri. Vor fi montate camere de luat vederi cu senzori termici şi vor fi desfăşuraţi încă 250 de grăniceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.