Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia face apel la UE să-şi întărească sprijinul pentru reglementarea crizei refugiaţilor

adevarul.ro
grecia refugiati

Ministrul grec de externe Nikos Kotzias a făcut joi apel la Uniunea Europeană să-şi întărească sprijinul pentru a ajuta Atena să facă faţă crizei refugiaţilor. Şeful diplomaţiei elene a lansat acest apel înaintea unei întâlniri la Atena cu omologul său german Sigmar Gabriel, transmite DPA.

"Majoritatea ţărilor europene primesc prea puţini refugiaţi de la noi şi sprijinul primit pentru procesarea solicitărilor de azil este doar o fracţiune din ce s-a promis", a declarat Nikos Kotzias ziarului german Die Welt, scrie agerpres.ro.

Întâlnirea de la Atena dintre miniştrii de externe german şi grec are loc la un an după ce cancelarul german Angela Merkel a coordonat încheierea unui acord între Uniunea Europeană şi Turcia menit să furnizeze Ankarei asistenţă financiară pentru a asigura adăpost refugiaţilor din această ţară şi să oprească fluxul de solicitanţi de azil către UE, aminteşte DPA. Ulterior, numărul refugiaţilor ajunşi în Grecia s-a redus, de la începutul lui 2017 fiind înregistraţi doar 3.000.

Ministrul grec a avertizat însă că numărul celor care pornesc în călătoria de multe ori periculoasă pe Marea Egee din Turcia către UE prin Grecia ar putea creşte din nou odată cu încălzirea vremii.

"Un nou val de refugiaţi în această vară ne-ar copleşi. Grecia este la limită", a subliniat Kotzias.

Atena este de asemenea îngrijorată că acordul cu Bruxellesul cu privire la refugiaţi ar putea fi pus în pericol de recentele tensiuni dintre Ankara şi Uniunea Europeană, izbucnite în contextul disputei legate de încercările unor miniştri turci de a face campanie în state ale Uniunii pentru referendumul turc privind modificarea Constituţiei ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.