Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: încep lucrările de conversie la primul FSRU de pe șantierul naval Keppel

pixabay
steag grecia

La șantierul naval Keppel din Singapore a demarat conversia GNL-ului GasLog denumit Gaslog Chelsea, clasificat DNV și redenumit recent Alexandroupolis, într-o unitate plutitoare de depozitare și regazeificare (FSRU), scrie offshore-energy.biz.

Acest lucru marchează începutul lucrărilor de dezvoltare a primei unități FSRU din Grecia, care va servi ca instalație de depozitare și regazeificare în larg și va face parte din Sistemul independent de gaze naturale (INGS) Alexandroupolis.

Nava de transport LNG de 155.000 mc, recent redenumită sub pavilion grecesc, este prima conversie FSRU sub pavilion grecesc pentru operare în Marea Egee.

FSRU Alexandroupolis este conceput pentru a adăuga o nouă poartă de acces pentru gazele naturale în Grecia și în regiunea mai largă a Balcanilor, îmbunătățind mixul energetic al regiunii și diversificând sursele de energie pentru a spori securitatea energetică. Se preconizează că va avea o capacitate de regazeificare de aproximativ 8 miliarde de metri cubi pe an.

Nava ar trebui să fie livrată la sfârșitul anului 2023 și va fi conectată la Sistemul național de transport al gazelor naturale (NNGΤS) din Grecia printr-o conductă de 28 de kilometri lungime care va fi dezvoltată de Corinth Pipeworks, o divizie de țevi de oțel al Cenergy Holdings.

Serviciile de consultanță în managementul proiectului pentru FSRU Alexandroupolis vor fi furnizate de compania de inginerie Rina și de firma de consultanță în inginerie Asprofos.

Încrederea în proiect

Vorbind despre începerea lucrărilor de conversie, Kostas Karathanos, director de operațiuni al GasLog, a declarat: "GasLog a crezut în proiectul FSRU Alexandroupolis încă de la început și într-un moment în care securitatea energetică în Europa era considerată de la sine înțeleasă.

"Am lucrat cu răbdare și sârguință pentru a ajunge în acest stadiu și suntem extrem de mândri să oferim în curând primul FSRU din istorie în apele grecești. Prin standardele înalte de siguranță și fiabilitate recunoscute ale GasLog, FSRU Alexandroupolis va oferi diversificare și securitate energetică pentru întreaga regiune și va stabili GasLog ca furnizor integrat de soluții pentru gaze naturale. Suntem recunoscători DNV pentru sprijinul și mentalitatea de partener pe parcursul întregului proiect."

Martin Cartwright, Business Director - Gas Carriers & FSRUs, DNV Maritime, a explicat că acesta va fi cel de-al 9-lea proiect de conversie FSRU înregistrat de DNV în calitate de societate de clasificare.

"Suntem extrem de mândri să facem parte dintr-un proiect cu un rol atât de important în îmbunătățirea securității energetice și a autonomiei în Grecia și în întreaga Europă de sud-est", a declarat Leonidas Karystios, Director Regional Dezvoltarea Afacerii DNV Maritime. "În cadrul DNV am oferit asistență tehnică și consultanță în domeniul managementului riscurilor în toate fazele de dezvoltare a proiectului și suntem onorați să fim partenerul de clasificare al acestui proiect care schimbă regulile jocului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.