Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia mizează pe o creştere a numărului de turişti în 2020

Organizatia Elena de Turism
Galaxidi Grecia turism

Turismul, sector responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut al Greciei, va creşte în 2020 în pofida loviturii dată anul trecut sectorului de colapsul touropeatorului britanic Thomas Cook, a declarat joi ministrul elen al Turismului, Harry Theocharis, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat Reuters, Harry Theocharis a spus că în 2019 veniturile Greciei din turism au crescut cu 12-15% comparativ cu un nivel de aproximativ 16 miliarde euro în 2018, ca urmare a unei creşteri de 4-5% a sosirilor de turişti.

Aproximativ 33 milioane de turişti au vizitat Grecia în 2018, anul în care ţara a pus capăt celui de-al treilea program internaţional de asistenţă financiară.

Însă în luna septembrie a anului trecut, colapsul operatorului britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a lăsat mii de turişti izolaţi în staţiunile din Grecia şi a dat o lovitură grea hotelierilor şi afacerilor din Grecia. Numai în insula Creta, Thomas Cook avea contracte cu aproximativ 70% din toate hotelurile din insulă şi în 2019 touroperatorul britanic a adus aproximativ 400.000 de turişti în Creta.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

Iniţial, impactul falimentului Thomas Cook asupra Greciei a fost estimat la 500 milioane euro iar efectele secundare urmau să fie resimţite şi în anul 2020, un subiect de îngrijorare pentru guvernul conservator care a preluat puterea în luna iulie.

Însă, Theocharis a spus că sectorul turismului a reuşit să găsească noi contracte şi să înlocuiască rezervările pierdute din cauza falimentului Thomas Cook. "În pofida suişurilor şi coborâşurilor, a surprizelor şi obstacolelor, 2019 ne-a recompensat cu rezultate pozitive. Suntem în situaţia de a privi cu optimism noul an iar Thomas Cook nu a provocat pagube. Ne aşteptăm ca 2020 să fie un an mai bun decât 2019", a spus Theocharis. Potrivit acestuia, ţinta Greciei pentru 2020 şi anii care vor veni este o creştere anuală de o cifră a sosirilor şi o creştere de două cifre a veniturilor.

Cu toate acestea, sectorul turismului este în continuare vulnerabil la riscuri care nu pot fi controlate de Guvernul de la Atena precum o recesiune în Europa sau turbulenţele din Orientul Mijociu, a spus Theocharis. De asemenea, schimbările climatice sunt o provocare pe termen lung, iar Grecia analizează impactul schimbărilor climatice, a adăugat oficialul elen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.