Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia presează Germania să îi platească presupusele datorii

grecia greva

Grecia presează Germania să îi plătească presupusele datorii în urma distrugerilor provocate de nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial cu un clip care este difuzat în Atena în mijloacele de transport în comun. Campania va dura o lună, iar clipul va fi difuzat în autobuzele care circula în marile oraşe ale Greciei.

Clipul, care are 50 de minute, înfăţişează aspecte oribile ale ultimei conflagraţii mondiale: moartea din pricina înfometării a grecilor, Holocaustul la care au fost supuşi evreii eleni şi distrugerea a zeci de sate.

Grecii pretind că Germania le datorează 279 de miliarde de euro în urma distrugerilor provocate de nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial, în timp ce nemţii susţin că problema compensaţiilor a fost deja soluţionată.În anul 1960, Germania a plătit Greciei 115 milioane de mărci compensaţii în urma războiului. Guvernul grec consideră însă că datoria nu a fost stinsă de acea sumă.

Grecia riscă să intre în incapacitate de plată în următoarele două săptămâni, dacă nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu finanţatorii internaţionali, care nu mai sunt dispuşi să-i mai acorde împrumuturi.

Europenii sunt inflexibili şi cer reforme urgente, pentru că Atena nu mai are bani să plătească pensiile. Publicaţia americană "Wall Street Journal" a publicat recent ştirea că Fondul Monetar Internaţional pregăteşte băncile centrale din regiune de un eventual "Grexit", o ieşire a Greciei din zona euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.