Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia raportează primul caz de COVID-19 depistat într-o închisoare

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Autorităţile greceşti sunt în alertă după detectarea primului caz de COVID-19 într-o închisoare, mai concret la Korydalós, cel mai mare centru penitenciar din ţară, situat la periferia Atenei, relatează EFE.

Deţinutul, un libian de 35 de ani care împărţea celula cu alte cinci persoane, prezenta simptome de cinci zile însă de abia marţi seară a fost dus la spital unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv, potrivit agerpres.ro.

Citește și: O nouă poveste reală despre decesul unui pacient non-Covid: Nu a fost o criminală. Nu a luat vieți. În schimb, a platit cu a ei

Potrivit mass-media locale, deţinutul nu a avut niciun contact cu exteriorul ca urmare a restricţiilor severe privind vizitele şi suspendarea permiselor penitenciare de la declanşarea pandemiei la începutul lunii martie în Grecia.

Autorităţile au plasat tot pavilionul în carantină, iar echipe ale organismului naţional al sănătăţii - EODY - au venit la faţa locului pentru a efectua teste în întregul bloc penitenciar.

La Korydalós se află 2.150 de deţinuţi - din cei 10.400 aflaţi în toate închisorile din ţară - şi există multă preocupare deoarece cazurile ar putea să se multiplice.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

Când a izbucnit pandemia, guvernul a suspendat toate vizitele şi permisele penitenciare, măsuri care au rămas în vigoare, în pofida ridicării celorlalte restricţii impuse în perioada de izolare.

În paralel, EODY a extins controalele în districtul Xanthi, de la frontiera cu Bulgaria, unde în ultimele două săptămâni au fost detectate zeci de cazuri de COVID-19, mai ales în localităţile cu minoritate turcă din Grecia.

În total, Grecia a înregistrat până în prezent 3.302 cazuri de COVID-19 şi 190 de decese.

Marţi au fost detectate 16 noi cazuri, dintre care jumătate în districtul Xanthi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.