Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia reia negocierile cu creditorii

grecia

Reprezentanții creditorilor Greciei - Uniunea Europeană (UE) și Fondul Monetar Internațional (FMI) - au sosit la Atena pentru a începe discuțiile cu autoritățile elene privind un nou împrumut pentru Grecia, a anunțat luni o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, informează AFP.

Dar, la Atena, lucrurile stau puțin altfel. ''Negocierile cu echipele tehnice încep marți'', a insistat o sursă guvernamentală greacă la jumătatea zilei.

''Echipele instituțiilor (creditorilor) sunt acum pe teren la Atena și activitatea începe imediat, în momentul în care vorbim'', a indicat purtătoarea de cuvânt a executivului european în conferința de presă cotidiană a Comisiei la Bruxelles. ''Aceasta înseamnă că instituțiile sunt pe cale să discute cu autoritățile grecești'', a subliniat ea.

''Mai mulți șefi ai misiunii sunt deja la fața locului. Toți ar trebui să fie pe teren până miercuri'', a continuat ea, evocând ''progrese pas cu pas'' pentru a demara un al treilea program de ajutor, de cel puțin 80 miliarde de euro, pentru Grecia.

Se așteaptă noi reforme din partea autorităților grecești pentru a permite o plată din partea Mecanismului European de Stabilitate (MES), fondul de sprijin al zonei euro, a precizat Comisia, care speră să se ajungă la un acord până în a doua jumătate a lunii august.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.