Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia se declară dispusă la reluarea negocierilor cu Turcia pe tema zonelor maritime

goolets.net
grecia turcia

Guvernul Greciei a anunţat, luni după-amiază, că se apropie de reluarea negocierilor cu Turcia pe tema delimitării zonelor maritime, în contextul tensiunilor generate de activităţile turce de explorare în estul Mării Mediterane, informează agenţia Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Suntem aproape de reluarea discuţiilor exploratorii, dar cât de curând se va întâmpla acest lucru depinde de ambele părţi, de Grecia şi Turcia. Sentimentele sunt bune", a declarat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Citește și: BREAKING - Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

Situaţia din estul Mării Mediterane va fi analizată de Uniunea Europeană în cursul summitului programat pe 24-25 septembrie.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan s-a declarat favorabilă negocierilor cu Grecia, dar a avertizat că ameninţările cu impunerea de sancţiuni nu sunt utile.

Republica Cipru insistă ca Uniunea Europeană să impună sancţiuni Turciei din cauza activităţilor de explorare pentru depistarea zăcămintelor de petrol şi gaze în zone disputate din estul Mării Mediterane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.