Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia şi Malta îşi rezervă dreptul de a continua să-şi protejeze frontierele împotriva migraţiei ilegale

imigratie

Grecia şi Malta îşi rezervă dreptul de a continua să-şi protejeze efectiv frontierele împotriva migraţiei ilegale şi să-i trimită înapoi pe migranţi în ţările lor de origine, relatează vineri dpa.

Este declaraţia comună a miniştrilor responsabili pentru migraţie din cele două ţări, Notis Mitarakis şi Byron Camilleri, după o întâlnire care a avut loc vineri, în Malta.

Cei doi miniştri cer ca noul pact al UE privind migraţia, care este negociat în prezent, să asigure distribuţia egală a migranţilor care ajung în UE, a spus Mitarakis.

"Noul pact european privind migraţia şi azilul care se negociază în prezent nu reprezintă o precondiţie pentru măsuri în domeniile relaţiilor externe, managementului frontierelor şi returnării", a adăugat Mitarakis.

Ministrul nu a menţionat explicit aşa-numitele respingeri care au loc între coasta turcă şi insulele greceşti, autorităţile elene păstrând tăcerea asupra acestui aspect, potrivit Agerpres.ro.

Guvernul grec ar fi sporit numărul patrulelor gărzii sale de coastă la frontiera cu Turcia în ultimele luni. Ambarcaţiuni cu migranţi la bord sunt forţate în mod repetat să facă cale întoarsă în Turcia, notează dpa.

Respingerile migranţilor, expulzări fără o examinare anterioară a unei cereri de azil, sunt considerate ilegale în conformitate cu dreptul internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.