Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia sufocată de zeci de mii de migranți: Numărul exact al refugiaților

adevarul.ro
grecia refugiati

Numărul refugiaţilor şi migranţilor aflaţi în Grecia a atins aproape 32.000, dintre care ''6.857 sunt în insule şi 24.985 pe continent'', a indicat joi adjunctul ministrului grec al apărării, Dimitres Vitsas, relatează AFP.

''Există în prezent pe insulele din Marea Egee 6.857 de refugiaţi'', care au sosit dinspre coastele turceşti aflate în apropiere, a declarat oficialul grec, într-o conferinţă de presă consacrată crizei migranţilor ce afectează Grecia şi Europa de aproape jumătate de an. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat marţi că în primele două luni ale acestui an numărul celor sosiţi pe mare în Europa a fost de 129.455 (dintre care 120.369 în Grecia şi 9.086 în Italia), iar al celor decedaţi în această tentativă de 418. Comparativ, în primele două luni ale anului trecut au sosit în Europa pe mare 11.834 de persoane, iar numărul celor decedaţi în încercarea de traversare a Mediteranei a fost de 428. Dintre migranţii şi refugiaţii sosiţi pe teritoriul grec în primele două luni ale acestui an, 55.858 sunt sirieni, 31.550 afgani şi 20.484 irakieni.

Da la 1 ianuarie 2015 până la 29 februarie acest an, au sosit în Grecia 968.140 de migranţi. Dacă tendinţa medie zilnică din acest an, de 2.000 de nou-sosiţi, se va menţine, atunci pragul de 1 milion de persoane sosite în această ţară va fi atins în jurul datei de 15 martie, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.