Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grefierii cu studii juridice şi magistraţii asistenţi pot dobândi calitatea de avocat

stiripesurse.ro
scandal cdep

Deputaţii au adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, un proiect de lege potrivit căruia grefierii cu studii juridice şi magistraţii asistenţi pot dobândi calitatea de avocat, cu anumite condiţii, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege privind modificarea art. 20 alin. (5) din Legea 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat prevede că pot dobândi calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare şi grefierii cu studii juridice şi magistraţii asistenţi care au promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care până la data susţinerii acestui examen, au îndeplinit funcţia respectivă timp de 5 ani.

Condiţia este, însă, ca aceştia să promoveze examenul de definitivat în profesia din care provin, la fel ca şi celelalte categorii profesionale care beneficiază de această lege, respectiv judecător, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult.

"Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care, până la data susţinerii examenului de primire în profesia de avocat, a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar public, grefier cu studii superioare juridice, magistrat-asistent, executor judecătoresc, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani dobândeşte calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare (...), cu condiţia promovării examenului de definitivat în profesia din care provine", prevede un amendament.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.