Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grefierii din Galați au intrat în grevă japoneză pentru o săptămână

justitie

Grefierii şi personalul auxiliar şi conex de la Judecătoria, Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi au intrat vineri în grevă japoneză, pentru o săptămână, solicitând încheierea unui contract colectiv de muncă, respectarea statutului celor din această profesie şi plata orelor suplimentare, a declarat preşedintele Sindicatului Ius-Lex Galaţi, Mirela State, relatează Agerpres

Potrivit acesteia, protestul, pornit spontan, se datorează faptului că există inechităţi în privinţa salarizării în sistemul judiciar, dar şi faptului că grefierilor şi celor din personalul auxiliar şi conex li s-au luat, de-a lungul timpului, multe drepturi.

INCENDIU de proporţii! 8 pompieri şi-au pierdut viaţa în lupta cu flăcările uriaşe - FOTO/VIDEO


"A început, de astăzi, un protest spontan, cu banderole la braţ. De pe data de 23, de astăzi, şi până pe 30 septembrie va fi acest protest japonez. Vorbim despre statut, lipsa unui contract colectiv de muncă, despre inechitatea salarială, despre condiţiile de muncă şi multe altele (....) Ni s-au luat foarte multe drepturi, noi nu suntem secretare, noi facem muncă de judecători prin noul statut, prin noul Cod de procedura civilă şi penală care este foarte clar. Dorim plata orelor suplimentare pentru că ele acum nu se plătesc că e criză...Dacă veniţi la ora două noaptea, găsiţi aici lumina aprinsă, grefierul e întotdeauna. Nu munceşte şi el dacă e arestare, spre exemplu?", a precizat State. 

Ea a mai spus că grefierii şi personalul auxiliar şi conex sunt nemulţumiţi şi de faptul că ministrul justiţiei, Raluca Prună, nu doreşte să stea de vorbă cu ei.

Un magistrat îl contrazice pe vicepreședintele Senatului: Cum poate fi reluat votul în cazul Oprea


"Mai vorbim despre normarea muncii, despre care Federaţia noastră a discutat cu ministrul Justiţiei, dar doamna ministru nici măcar nu s-a sinchisit să vină să negocieze ceva cu noi. Dorim şi suplimentarea schemei de personal, în condiţiile în care schema e veche de 25 de ani', a spus State. 

În cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate, sindicaliştii au decis ca, în perioada 3-7 octombrie, între orele 10.30 şi 12.30, să întrerupă lucrul. 

"Interesul nostru nu este să lovim în justiţiabili, ci să atragem atenţia publicului care consideră că grefierul nu face nimic, este doar un scrib. Şi nu este adevărat", a afirmat State. 

Sindicatul Ius-Lex Galaţi are aproximativ 125 de membri, grefieri şi personal auxiliar şi conex, de la Judecătoria Galaţi, Tribunalul Galaţi şi Curtea de Apel Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.