DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grevă a foamei într-un centru de reţinere a străinilor din Japonia

reuters
greva foamei, japonia

În jur de 20 de străini au declanşat o grevă a foamei într-un centru de reţinere din Tokyo, aparent pentru a cere condiţii de detenţie mai bune, a declarat vineri un responsabil nipon, informează AFP, potrivit agerpres.

Apărători ai drepturilor omului, avocaţi şi migranţi se plâng de ani de zile de condiţii proaste în centrele de reţinere, în special de acces insuficient la îngrijiri medicale.

JAF cu luare de ostatici la o bancă din Austria. Poliţia intervine cu forţele speciale - FOTO

"Persoanele deţinute au început marţi seara să refuze alimentele oferite de centru şi continuă să o facă", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Biroului regional pentru imigraţie din Tokyo, Atsushi Sakai.

"Presupunem că sunt în greva foamei pentru a se plânge de tratamentul primit la centru şi de procedurile de cerere a eliberării provizorii", a adăugat el, precizând că acest tip de protest este rar şi că o anchetă este în curs.

Un grup de apărători ai drepturilor omului, Provisional Release Association in Japan (Asociaţia pentru eliberare provizorie în Japonia), a anunţat pe blogul său că cei aflaţi în greva foamei provin din 12 ţări, printre care China, Myanmar şi Bangladesh, având vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani.

În prezent, 580 de persoane sunt deţinute în acest centru, a precizat Sakai.

INCIDENT aerian deasupra Mării Negre. Un avion spion american, INTERCEPTAT de armata rusă

La rândul său, Japan Association for Refugees (Asociaţia niponă pentru refugiaţi), organizaţie de caritate cu sediul la Tokyo, a precizat că în acest centru se află solicitanţi de azil.

Japonia, una dintre ţările cele mai bogate din lume, a acceptat doar 28 de refugiaţi în 2016 din totalul celor 8.193 de dosare examinate.

Serviciile pentru imigraţie argumentează că persoanele care cer statut de refugiat în Japonia sunt originare din Asia şi caută să ajungă aici din raţiuni strict economice. La rândul lor, apărătorii drepturilor omului şi solicitanţii de azil estimează că procedurile sunt severe şi integrarea în Japonia, dificilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.