Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva care a paralizat Hollywood-ul este departe de a înceta. Întâlnire dintre scenarişti şi studiouri s-a încheiat fără acord

Hollywood

Reprezentanţii breslei scenariştilor (WGA), ai studiourilor şi ai platformelor de streaming au avut vineri o întâlnire comună în vederea reluării negocierilor. Cu toate acestea, încetarea grevei care a paralizat Hollywood-ul este departe de a se afla pe ordinea de zi. Întâlnirea nu a dus la un acord între cele două părţi, scrie The Hollywood Reporter.

Într-o declaraţie trimisă scenariştilor, WGA a declarat că Alianţa Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP) trebuie acum să se consulte cu membrii săi înainte de a lua orice alte măsuri. AMPTP nu a reacţionat în mod oficial la întâlnire.

Potrivit scenariştilor, preşedintele AMPTP, Carol Lombardini, a indicat că studiourile sunt pregătite să majoreze o parte din salariile minime pentru scenariştii de televiziune şi să abordeze preocupările legate de creşterea inteligenţei artificiale.

Pe de altă parte, se pare că producătorii nu sunt încă dispuşi să răspundă uneia dintre principalele revendicări ale scenariştilor: creşterea drepturilor reziduale pentru programele de streaming, adică o creştere a veniturilor primite în funcţie de numărul de difuzări ale unui film sau serial.

Negocierile cu actorii sunt în impas

Înainte de întâlnirea de vineri, primarul oraşului Los Angeles, Karen Bass, îngrijorată de consecinţele economice ale grevei, s-a declarat „încurajată” de rezultat.

„Este crucial să găsim rapid o soluţie pentru ca Los Angeles să revină la normalitate”, a declarat Karen Bass, care a mai spus că este „pregătită să se implice personal cu toate părţile implicate”.

În timp ce scenariştii şi producătorii au reluat în cele din urmă legătura, negocierile dintre actori, care sunt în grevă de luna trecută şi sunt reprezentaţi de sindicatul lor SAG-AFTRA, şi studiourile şi platformele de streaming se află în continuare într-un impas.

„Nu am mai primit veşti de la AMPTP din 12 iulie, când ne-au spus că nu doresc să continue negocierile pentru o perioadă de timp”, a declarat miercuri Duncan Crabtree-Ireland, negociator şef al SAG-AFTRA, pentru Deadline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.