Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă de AMPLOARE a piloților unei cunoscute companii aeriene: Călătoriile a sute de mii de oameni sunt afectate

stiripesurse.ro
avion

Greva de 24 de ore a piloţilor Ryanair este în desfăşurare în Europa, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri în cea mai severă mişcare de protest din istoria de 33 de ani a companiei irlandeze low-cost, transmit Deutsche Welle, DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Vineri sunt anulate aproape 400 de zboruri ale Ryanair, sau 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în Europa, inclusiv două curse aeriene din Bucureşti spre Berlin.

Vezi şi: 10 reguli ale medicinei indiene: Cum să-ţi păstrezi organismul tânăr

Greva, care are loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Sindicatul Cockpit a anunţat că 480 de piloţi Ryanair din Germania au început greva vineri, la ora 03:01 A.M. (01:01 GMT) şi nu vor reveni la serviciu până sâmbătă la ora 02:59 A.M.

"Ryanair este singurul responsabil pentru escaladarea conflictului", a afirmat preşedintele Cockpit, Martin Locher, adăugând că operatorul aerian a exclus majorarea costurilor cu personalul.

Germania va fi ţara cea mai afectată de greva piloţilor Ryanair, fiind afectaţi 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

"Nu vrem să schimbăm modelul de afaceri al Ryanair, dar încă putem schimba multe alte lucruri", a afirmat joi directorul operaţional Peter Bellew.

Acesta a dat asigurări că operatorul aerian irlandez este dispus să analizeze o componentă variabilă a salarizării.

Vezi şi: DEFECTELE celor care NU se vor căsători niciodată. Te regăsești?

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, a declarat miercuri că, în mod obişnuit, compania operează 250 de curse aeriene din şi spre Germania, folosind echipaje locale. Pasagerii care şi-au rezervat bilete la aceste zboruri îşi vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimba gratuit data plecării, a adăugat Kenny Jacobs.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.