Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva de la metrou se suspendă / UPDATE

ultima ora

Protestul sindicaliștilor a fost suspendat, iar activitatea la metrou va fi reluată, a anunțat vineri seara Prefectura București.

„Părțile invitate au convenit reluarea activității la metrou”, au anunțat reprezentanții Prefecturii București, unde vineri a avut loc o întâlnirea de dialog social cu reprezentanții sindicali, Sindicatul Liber Metrou – USLM și CNSLR Frăția, conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran.

Conform reprezentanților Prefectuirii, această întâlnire a fost determinată de situația de la stația de metrou Piața Unirii.

Circulația metroului ar urma să fie reluată de sâmbătă.

Circulaţia trenurilor de metrou este blocată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a depus plângere penală la DNA în care îi acuză pe cei responsabili de blocarea metroului de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că protestul este ilegal.

„Legea este lege pentru toți. În condițiile în care îți asumi să declanșezi să provoci un protest, fie el și spontan, trebuie să știi că în stare de alertă acest lucrru este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă în ceea ce privește transportul public cu metroul, trebuie să știi că ai obligația legală să asiguri minim o treime din transport. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate, iar în consecință vor suporta prevederile legale în vigoare. Înțeleg că există o solicitare Metrorex care a ajuns la noi și am trimis-o de urgență la DIICOT. (...) A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuză pe cei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism”, a declarat ministrul de Interne.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.