Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă de proporții la Hollywood: Actorii și scenariștii refuză să mai colaboreze cu studiourile de film și televiziune

Hollywood

Sindicatul actorilor de la Hollywood a autorizat o grevă în cazul în care negocierile contractuale vor eșua, intensificând astfel presiunea asupra marilor studiouri de film și televiziune care se confruntă deja cu o lună de întrerupere a activității scenariștilor.

După închiderea votului, luni, SAG-AFTRA a declarat că 97,91% din voturile exprimate au susținut autorizarea grevei, conform Mediafax.

Aproape 65.000 de membri, adică aproximativ 48%, au votat pentru declanșarea grevei.

"Bravo SAG-AFTRA. Suntem în această cursă pentru a o câștiga", a declarat Fran Drescher, președintele sindicatului, citat de Reuters.

Discuțiile dintre sindicatul cu 160.000 de membri, cel mai mare de la Hollywood, și marile studiouri sunt programate să înceapă miercuri.

O grevă a actorilor ar duce la o închidere mai amplă la Hollywood și ar crește presiunea asupra studiourilor care au nevoie de programe pentru a-și alimenta serviciile de streaming și programul de difuzare TV din toamnă.

Actorii doresc salarii mai mari și garanții împotriva utilizării neautorizate a imaginilor lor prin intermediul inteligenței artificiale. Actuala lor înțelegere expiră la 30 iunie.

Liderii SAG-AFTRA au declarat că industria s-a schimbat dramatic odată cu apariția televiziunii prin streaming și apariția unor noi tehnologii, cum ar fi inteligența artificială.

Nu sunt programate noi negocieri cu Sindicatul scriitorilor din America (Writers Guild of America - WGA), aflat în grevă, care reprezintă 11.500 de scenariști de film și televiziune. Greva lor a perturbat producția de emisiuni de noapte și a oprit proiecte de mare anvergură, inclusiv un nou sezon al serialului "Stranger Things" de pe Netflix și un spinoff din "Game of Thrones" pentru HBO, deținut de Warner Bros Discovery (WBD.O).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.