Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva e on hold: profesorii mercenari fac vacanța de Rusalii pe voucherele plătite de părinți / Opinie

we don t need no eduction

Am ieșit zilele trecute din bloc și am auzit cum doi adolescenți, în cea mai frumoasă și lispită de griji perioadă a vieții lor, discutau speriați despre medii neîncheiate! Nu despre droguri, nu despre manele sau telefoane de ultimă generație, așa cum acuză profesorii care se plâng că au salarii așa mici încât nu se pot îmbrăca de la Hugo Boss!

Cât de redus intelectual să fii, ca și cadru didactic, să te lamentezi că râd elevii de hainele tale și că nu ai bani de fițe. Un om superior se recomandă numai și numai prin intelectul lui! Nu prin salariu, nu prin mașină! Fiindca intelectul nu se cumpără cu bani! Nu există ca un profesor să fie frustrat că vine la școală pe jos și un elev ajunge cu un SUV.

Ăsta nu e profesor, e un imatur frustrat care vrea să facă justiție socială, nu educație. Ați greșit domeniul, profesorii mei! Cred că după 1990 cu toții am crescut într-o relativă sărăcie. Dar pe cei cu stofă bună asta ne-a motivat să învățăm și să ajungem ceva. Cât despre dascăli, eu una am învățat singură, căci dacă 40% din elevi sunt analfabeți funcțional, la profesori rata e și mai mare, poate dublă! Așa că asta cu salariile mici din cauza cărora dascălii nu fac performanță să o vândă altcuiva!

Privind la cei doi tineri,  m-a cuprins mila. Fiindca mi-am adus aminte de stresul cu care m-am pregătit pentru toate examenele din viața mea, la care am excelat, pentru ca astăzi să ajung fix unde au ajuns și alții care au copiat pe nesimțite sub ochii acestor profesori așa bătuți de soartă.  Sunt acolo unde au ajuns și corijenții, ba pe alocuri sunt chiar sub ei, căci unii mi-au fost șefi la multele locuri de muncă avute.

Educația merită respect! Nu putem face performanță cu salarii mici! Stimați domni, se poate! Performanța nu ține de bani, ține de respectul de sine! De modul în care tu înțelegi să îți faci munca și meseria pe care ai ales-o! Și îmi aduc aici aminte de o profesoară de-a mea, Gâlcă Sânziana, care făcea naveta de la sat două ore, cu trenul, de la ora 5, să facă ore cu noi. Spălată, machiată, aranjată, calmă, politicoasă și tot prost plătită. Îți vorbea cu dumnevoastră și era un înger de femeie, pe care nu aveai cum sa nu o respecți!

Femeia asta era profesoară, restul, cei care astăzi aduc un stres suplimentar copiilor aflați în prag de Evaluare Națională sau Bacalaureat și îi folosesc pe post de ostatici pentru măriri de salarii, sunt niște mercenari. Culmea, acum, mercenarii fac vacanțe pe voucherele primite din banii părinților elevilor de care își bat joc! Să vă fie cum meritați!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.