Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva explodează: Sindicatul Cartel ALFA cere demiterea lui Marius Budăi!

protv.ro
marius budai

Cartel ALFA cere demiterea Ministrului Muncii, Marius Budăi, și transferul unui procent din contribuțiile sociale înapoi către angajator .

Într-un comunicat, sindicaliștii il acuză pe ministrul Marius Budăi că interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social, invitând doar anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege. Cartel Alfa se solidarizează și cu greva din educație, anunță Europa FM.

Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR –precum reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii – au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență si modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii sfidătoare, precum pensiile speciale, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, ar arata clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză, spun cei de la Cartel ALFA.

Reprezentantii Cartel Alfa considera ca primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este DEMITEREA actualului ministru al muncii, Marius Budai, dupa care sa se intre intr-un dialog social real și responsabil. Sindicalistii mai cer revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator.

Cartel Alfa mai arata ca greva actuala din educatie este rezultatul deciziilor politice greșite, al lipsei de preocupare, empatie și solidaritate cu cei care muncesc si al rupturii majore dintre clasa politică și cetățeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.