Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă generală în Franța! MAE îi avertizează pe români: Sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare, aeriene şi a transportului public urban

news.sky.com
greva feroviara

MAE a lansat o atenționare de călătorie pentru Franța, unde este anunțată o grevă generală, cu posibilitatea prelungirii acesteia și în ziua de miercuri, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale, locale și internaționale.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că marți este anunțată o grevă generală, cu posibilitatea prelungirii acesteia și în ziua de miercuri, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat ca urmare a grevei șoferilor, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Se recomandă cetățenilor români să consulte site-urile rețelei franceze de transport pentru prognoze ale orarului curselor, precum și site-ul RATP, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Sindicatele aeroporturilor din Paris, Charles-de-Gaulle și Orly, au anunțat că se vor alătura apelului la grevă, ca și controlorii aerieni și personalul Air France, ceea ce va crea perturbări importante ale orarului curselor aeriene în zilele de 7 și 8 martie 2023. Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor prin SMS, se mai menționează în comunicatul MAE.

De asemenea, MAE menționează că pot exista perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și insula Corsica.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel ​Consulatul General al României la Paris: +33680713729, ​Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, ​Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și ​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, se arată în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.