Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă GENERALĂ la o mină din Suceava: Ortacii refuză să mai intre în subteran - Ce nemulțumiri au oamenii

Aproape 350 de mineri de la Exploatarea de Uraniu de la Crucea, județul Suceava, refuză să intre în subteran și au declanșat de marți greva generală. Ortacii sunt revoltați că nu și-au mai primit salariile de două luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform conducerii Exploatării de Uraniu de la Crucea, cei 345 de angajați ai minei nu și-au primit salariile de două luni, iar tichetele de masă de 12 luni.

Directorul Minei Crucea, Cezar Cioată, a declarat pentru MEDIAFAX că oamenii își revendică salariile pe care nu le-au primit de două luni și tichetele de masă, neprimite de 12 luni.

Robert Negoiță, atac INCENDIAR la Liviu Dragnea, după întâlnirea de taină cu primarii de sectoare

”Avem foarte multe datorii la furnizorii de bunuri și servicii, de aproximativ 4 milioane de lei. Nu suntem singuri, și colegii noștri de la Feldioara, de la uzină au aceleași probleme. Și acolo sunt peste 50 de oameni în aceeași situație, doar că ei au datorii mult mai mari, de 10 de milioane de lei la furnizori. Am încercat să le asigurăm oamenilor mijlocul muncii, ca să spun așa, nu poți să îi trimiți la 300 de metri în pământ și la 3 kilometri sub Rarău fără lemn de mină, fără dinamită, fără exploziv, fără materialele de strictă necesitate pentru desfășurarea activității”, a spus Cezar Cioată.

Potrivit acestuia, minerii refuză să mai lucreze până când nu își vor primi salariile.

Marți seara urmează să plece spre București aproximativ 30 de mineri de la Exploatarea de Uraniu de la Crucea, urmând ca miercuri să picheteze Guvernul și Ministeriul Energiei.

Minerii au organizat și luni un protest spontan, la care au participat doar angajații dintr-o tură, în timp ce marți au decis declanșasarea grevei generale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.