Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă japoneză a membrilor de sindicat din spitalele municipiului Iași

Impact de Gorj
greva japoneza

Angajaţii din spitalele din municipiul Iaşi, membri ai Sindicatului Sanitas, se află, începând de miercuri şi până pe 15 iunie, în grevă japoneză, principala revendicare a acestora fiind aplicarea integrală a Legii de salarizare 153 din 2017, potrivit Agerpres.

Preşedintele Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, a declarat că protestatarii cer ca inechităţile de salarizare din spitale să fie rezolvate echitabil, însă mai au revendicări şi referitoare la plata adecvată a turelor de noapte, a gărzilor şi acordarea tichetelor de vacanţă.

"Principalele revendicări sunt legate de o creştere salarială care să acopere rata inflaţiei din ultimii doi ani, pe care o dorim acordat în cadrul Legii 153 din 2017, care nu a fost aplicată integral. Mă refer la plata orelor de sâmbătă, duminică, la salariu actual, la plata a turelor de noapte la salariul actual şi nu la cel din 2018, la plata gărzilor la salariul actual pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială. De asemenea, este vorba de faptul că în sistemul sanitar nu sunt acordate vouchere de vacanţă în toate unităţile sanitare, lucru care în mod normal ar trebui acordat pentru toţi bugetarii, fapt care se întâmplă de câţiva ani. Vorbim de o finanţare nu tocmai corectă pentru unităţile sanitare, în condiţiile în care au crescut preţurile pentru materiale sanitare, medicamente şi utilităţi şi, nu în ultimul rând, vorbim despre o reaşezare a categoriilor de angajaţi din sistemul sanitari", a declarat Iulian Cozianu.

Sindicaliştii din sistemul sanitar solicită şi deblocarea posturilor vacante din sistemul sanitar şi, totodată, asigurarea locurilor de muncă şi o salarizare corectă a celor care lucrează în Spitalele CFR după ce acestea au fost transferate în administraţia autorităţilor locale.

Potrivit sursei citate, greva japoneză din spitale va continua până pe 15 iunie.

"În această perioadă vom avea întâlniri cu reprezentanţii Guvernului. Suntem deschişi dialogului. În acest sens a fost făcut un prim pas. Am primit deja un proiect de ordonanţă guvernamentală care va pune în aplicare nivelul maxim de salarizare prevăzut în anexa 2 pentru tot personalul din Sănătate. Mă refer la tot personalul sanitar - infirmiere, brancardieri, personal TESA. Nu este suficient dacă şi celelalte lucruri nu vor fi realizate", a mai afirmat liderul Sanitas Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.