Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greve şi manifestaţii în Grecia, împotriva unui proiect de reformă a Codului Muncii

nbc news
protest grecia

Grecia este zguduită miercuri de o serie de greve şi manifestaţii pentru a doua oară într-o săptămână, în contextul în care parlamentul ar urma să aprobe în cursul zilei un controversat proiect de reformă a Codului Muncii, relatează AFP.

Transportul public din capitala Atena, precum şi serviciile de feribot spre insulele greceşti sunt oprite total pentru 24 de ore, în timp ce mai multe servicii publice au fost închise pentru a protesta împotriva acestui proiect de lege, care urmăreşte să crească flexibilitatea în privinţa timpului de muncă şi să reglementeze dreptul la grevă, potrivit agerpres.ro.

Conform guvernului, reformele introduc posibilitatea unui flexibilizări a programului, permiţând ziua de lucru de 10 ore, precum şi crearea unor reguli privind telemunca, îmbunătăţirea prevenirii hărţuirii sexuale la locul de muncă sau îmbunătăţirea condiţiilor privind concediul parental.

Proiectul de lege vizează de asemenea impunerea unei activităţi minime în serviciile publice în caz de grevă şi tragerea la răspundere penală a sindicatelor, cu introducerea de amenzi, în caz de întrerupere a serviciului.

Conform sindicatelor şi partidelor de opoziţie, această reformă slăbeşte negocierile colective, pune în discuţie separarea vieţii private de cea profesională şi legalizează zilele prelungite de lucru impuse de angajatori, în special de marile grupuri, de mai mulţi ani.

În cursul serii este prevăzut un protest în faţa parlamentului.

Săptămâna trecută, 16.000 de persoane au luat parte la diverse manifestaţii organizate la Atena de sindicate şi partidele de opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.