Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gridspertise, companie deţinută integral de Grupul Enel, a încheiat noi acorduri pentru furnizarea a peste 650.000 de contoare inteligente

enel

Gridspertise, companie deţinută integral de Grupul Enel, a încheiat noi acorduri cu 12 operatori de reţele de distribuţie din Italia, Malta şi San Marino, pentru furnizarea a peste 650.000 de contoare inteligente, dispozitive de teren şi accesorii, dar şi servicii legate de digitalizarea clienţilor din aceste ţări.

Un comunicat de presă al companiei arată că beneficiarii serviciilor şi instrumentelor Gridspertise vor fi, deocamdată: Enemalta plc - furnizorul de servicii energetice din Malta; Hera Group (una dintre cele mai mari companii italiene ce oferă multiple utilităţi şi servicii); patru companii de utilităţi din centrul Italiei, care deservesc municipalităţile Terni (TDE), Tolentino (ASSM), S. Severino Marche (A.S.SE.M.) şi Offida (Energie Offida); San Marino (Azienda Autonoma di Stato per i Servizi Pubblici); cinci companii de utilităţi din nordul Italiei, care deservesc municipalităţile Brunico (Azienda Pubbliservizi Brunico), Paluzza (SECAB), Forni di Sopra (SCI Forni), Chiavenna (SIEC) şi Morbegno (SEM), potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, acordurile de furnizare, care vor dura până în anul 2029, vor include nu numai ultima generaţie de contoare inteligente, ci şi accesorii specifice precum concentratoare, dispozitive de operare pe teren, antene şi alte echipamente care suportă digitalizarea completă a datelor de alimentare şi consum de energie electrică.

"La doar câteva luni după lansarea Gridspertise, suntem mândri să anunţăm încheierea a douăsprezece noi acorduri pentru un total de peste 650.000 de contoare inteligente şi mai mult de 150.000 de dispozitive de teren şi accesorii în Italia, San Marino şi Malta. Aceşti clienţi au avut încredere în noi ca partener strategic pentru a accelera transformarea reţelelor cu soluţii de Metering şi Grid Edge Digitalization care integrează cele mai avansate tehnologii disponibile în prezent şi permit participarea activă a diferitelor părţi interesate pe piaţa de energie electrică. Ne angajăm pe deplin în îndeplinirea misiunii lor, cu primele livrări deja programate să înceapă anul acesta. Suntem recunoscători clienţilor noştri şi mândri de aceste rezultate timpurii, dând startul anului 2022 la viteză maximă!", a declarat Robert Denda, CEO Gridspertise.

Gridspertise este deţinută integral de Enel prin filiala Infrastructură şi Reţele Globale şi oferă acces la soluţii digitale de ultimă generaţie pentru transformarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice în trei domenii principale: digitalizarea contorizării şi grid edge, digitalizarea infrastructurii reţelelor, digitalizarea operaţiunilor de pe teren.

Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate şi energie din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări şi produce energie cu o capacitate instalată de circa 90 GW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.