Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu către miniştri: Să transmiteţi partenerilor externi că o prioritate este aderarea la OCDE

gov.ro
sorin grindeanu renault

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut joi miniştrilor ca în toate acţiunile externe pe care aceştia urmează să le efectueze să transmită ''mesaje referitoare la interesul României de a deveni stat membru al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică'', aderarea la OCDE fiind una dintre priorităţile Guvernului.

"Cred că e important să spunem sau să vă spun la fiecare că una dintre priorităţile noastre, ca şi Guvern, este aderarea României la OCDE. (....) Şi vă rog, în toate acţiunile externe pe care le aveţi, dumneavoastră, ca şi miniştri, să includeţi mesaje referitoare la interesul României de a deveni stat membru al OCDE. Trebuie să menţionaţi în dialogul cu partenerii din ţările membre OCDE nivelul ridicat de pregătire a ţării noastre, disponibilitatea de a ne implica în activităţile organizaţiei şi contribuţia ţării noastre în acest sector. E o acţiune, aşa cum vă spuneam, foarte importantă pentru noi şi pe care o dorim un succes", a declarat Sorin Grindeanu, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a menţionat, în context, că în cursul dimineţii a participat la deschiderea evenimentului "România şi OCDE - Perspective actuale şi viitoare" organizat la sediul BNR. "Am fost azi-dimineaţă la Banca Naţională, îi felicit, felicit pe organizatori, şi aici un rol a avut şi Secretariatul General al Guvernului, dar este un efort comun pe care trebuie să-l facem cu toţii, Guvern, Parlament, BNR, mediu academic, mediu privat, astfel încât să avem succes în acest proces de aderare", a afirmat Grindeanu, conform Agerpres.

El a subliniat că la întâlnirile pe care le-a avut în cadrul vizitelor oficiale efectuate recent în Israel şi Austria unul dintre punctele discutate a fost şi cel legat de aderarea României la OCDE. "Au fost puncte pe ordinea zi şi la întâlnirile externe pe care le-am avut în ultima perioadă şi de unde am primit sprijin, fie că vorbim de Austria sau că vorbim de Israel", a precizat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.