Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindină în plină iarnă - Localnicii au rămas uimiți de fenomen! Meteorolog: Este total anormal

grindina

Grindina a căzut marți într-o localitate din județul Mehedinți, spre uimirea localnicilor, care spun că nu au mai întâlnit un astfel de fenomen în timpul iernii. Meteorologii spun că grindina este specifică verii și că a apărut din cauza schimbării condițiilor meteo.

Localnicii din satul Colibaşi, situat în apropiere de Drobeta-Turnu Severin, au fost surprinși marți de grindina care a căzut gospodăriile şi în grădinile lor.

Potrivit primarului comunei Malovăţ, în zonă a început să plouă, iar apa s-a transformat, în scurt timp, în bucăţi de gheaţă. Edilul spune că fenomenul, care i-a surprins chiar şi pe bătrânii satului, a avut loc doar în satul Colibaşi al comunei.

PNL cheamă USR la masa Puterii: 'Pierd voturi dacă stau Gică Contra pe margine'

„Eu am plecat din satul Colibaşi, iar atunci ploua. Apoi m-au sunat oamenii şi mi-au spus că a bătut grindina. De când sunt eu, şi am întrebat şi bătrânii, nimeni nu a mai văzut grindină în februarie. N-am avut deloc zăpadă până acum. Să vedem dacă pomii vor fi afectaţi de gheaţa asta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Michescu, primarul comunei Malovăţ.

Potrivit localnicilor, grindina a durat câteva minute, apoi a început din nou să plouă.

Meteorologii susțin că grindina este un fenomen specific verii.

„Pentru această perioadă a iernii este total anormal să avem un asemenea fenomen, cădere de grindină. Dar, datorită schimbării condiţiilor meteorologice din această perioadă şi mai ales datorită faptului că în zona respectivă s-au produs diferite schimbări ale curenţilor de aer a rezultat acest fenomen de grindină. (...) Grindina, în general, este specifică lunilor de vară, atunci când au loc anumite modificări în circulaţia curenţilor de aer. La interferenţa dintre un curent cald cu un curent rece se formează o mare masă de vapori care se transformă în bucăţi de gheaţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Viorel Vătămanu, agrometeorolog la Centrul Regional de Meteorologie Oltenia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.