Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cheamă USR la masa Puterii: 'Pierd voturi dacă stau Gică Contra pe margine'

machiavelli.ro
daniel fenechiu

Intenția USR de a face parte din viitorul Guvern a fost catalogată de liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, ca o schimbare de strategie a partidului lui Dan Barna, întrucât cercetările sociologice le-au arătat, cel mai probabil, celor de la USR că  pierd voturi prin poziția de „Gică Contra de pe marginea terenului”.

Reacția liberalului vine în contextul în care USR a anunțat că, în cazul în care nu se va ajunge la anticipate, vrea să facă parte din viitorul Guvern, deși, în urmă cu trei luni, la momentul formării Guvernului Orban, partidul lui Barna nu a dorit să intre la Guvernare.

„Sunt și ei tineri și neliniștiți. Învață politică. Inițial, ei au crezut că poți să fii Gică Contra de pe marginea terenului. Ulterior, analizele sociologice le-au demonstrat că românii își doresc și puțină implicare. Nu e suficient să spui jos, trebuie să spui și ce pui în loc. Și atunci când elimini posibilitatea să te implici, pierzi voturi, pentru că românii își spun: Ceva concret, contructiv, vreți să faceți?”, a spus Daniel Fenechiu, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citește și: VIDEO Alocațiile pentru copii nu vor fi dublate! Ludovic Orban: 'Nu avem banii ăștia'

Liderul senatorilor liberali a punctat că se anticipează o guvernare PNL- USR.

„Probabil studiile pe care le-au făcut (cei de la USR n.r.) le relevă faptul că pierd votul în ipoteza în care nu își manifestă intenția de a intra la guvernare, pentru că, în ultimă instanță, românii te votează pentru a ajunge la guvernare.

USR nu se poate brandui ca un partid de Opoziție, or în ipoteaza în care ei vor să guverneze împreună cu PNL, cum de altfel se anticipează, e firesc ca să se erodeze anumite mecanisme, anumite practici. Cum este – cineva stă în Opoziție la Guvernul tău, apoi vine și vrea să guvernze cu tine. Nu e mai simplu ca dacă suntem parteneri să gândim lucrurile într-un anumit fel?” a mai spus Fenechiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.