Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Groapă de gunoi mondială - În România au ajuns deșeuri din Japonia

gunoi deseuri

Un container cu peste nouă tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, sosit din Japonia, a fost descoperit de autorităţi în Portul Constanţa Sud Agigea. Deşeurile erau importate de o societate din ţara noastră. Acestea vor fi returnate în Japonia, notează news.ro.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit în data de 17 august un container cu deşeuri din piese şi dispozitive agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială din România.
“În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 9.400  kilograme de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, a transmis Garda de Coastă.
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa nu au permis acest import şi au decis returnarea deşeurilor la societatea exportatoare din Japonia.
De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri, şi import ilegal de deşeuri în vederea eliminării

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.