Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruia Stoica, adus de mascați la sediul DNA. Vezi de ce a fost reținut omul de afaceri

gruia stoica

Surse din DNA susțin că Gruia Stuica este audiat în legătură cu niște licitații la Complexul Energetic Oltenia.

Potrivit informațiilor noastre, în dosar este implicat și avocatul Doru Boștină. Cei doi sunt acuzați de tentativă de cumpărare de influență.

Aceștia i-ar fi contactat pe șefii CFR Marfă pentru a le divulga prețul cu care urmau să participe la licitația privind transportul de cărbune la filiala Electrocentralei Craiova. Contractul urma să înceapă la 1 aprilie și s-ar fi desfășurat pe o perioadă de trei ani

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), care a fost adus miercuri seară la sediul central al DNA, este urmărit penal pentru fapte de corupţie. Acesta nu a vrut să facă nici o declarație la intrarea în sediul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri urmează să fie audiat în legătură cu o licitaţie pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia. Grupul controlat de Gruia Stoica a vrut anul trecut să cumpere de pachetul majoritar de acţiuni al CFR Marfă, însă tranzacţia nu s-a finalizat.

Astfel, vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie 2013, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

În iunie 2013, GFR a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni , însă procesul de privatizare a CFR Marfă a eșuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.