Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grup italian de extrema-dreapta impiedica romii sa mearga la scoala

romi

Un grup italian de extremă-dreaptă, Casapound, şi studenţi de aceeaşi tendinţă au împiedicat vineri copii romi să meargă la şcoală în nordul Romei, au anunţat mass-media şi primăria Romei, relatează France Presse.

"Condamn cu fermitate actul meschin al unui mic grup de simpatizanţi ai extremei-drepte care au împiedicat copiii romi... să meargă la şcoală", a declarat consilierul municipal pentru educaţie al capitalei italiene, Cesare Lombroso, într-un comunicat.

Zeci de studenţi membri ai mişcării de extremă-dreaptă "Blocco studentesco" /Blocul studenţesc/ au indicat că au manifestat în apropierea unei şcoli situate lângă o tabără de romi, adăugând, pe site-ul lor, că au protestat contra jeturilor de pietre aruncate în ei de romi zilele trecute.

"Opriţi violenţa romilor", se putea citi pe banderolele purtate de aceşti manifestanţi, susţinuţi de grupul de inspiraţie neofascistă Casapound.

Liderul "Blocco", Fabio Di Martino, citat de Casapound pe site-ul său, a dezminţit totuşi că a vrut să împiedice copiii romi să meargă la şcoală, subliniind că manifestaţia a avut loc la câteva sute de metri de tabăra lor.

În urmă cu două săptămâni, locuitori furioşi ai unui cartier sărac al capitalei italiene au atacat un centru de primire pentru imigranţi.

Imigranţii clandestini ajung zilnic cu sutele pe coastele italiene înainte ca mulţi dintre ei să fie mutaţi în centre de primire din întreaga ţară, aşteptând ca autorităţile italiene să decidă soarta lor.

Înmulţirea acestor centre a crescut tensiunea în ultimele săptămâni, aminteşte AFP.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.