Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupare de paralimitari doar din femei, pregătită în inima Rusiei - Acestea ar putea fi trimise la război pe fondul pierderilor din Ucraina

Kalaşnikov ak-12

Departe de frontul din Ucraina, la Ekaterinburg, un grup de femei se antrenează de zor pentru ziua în care ar putea fi chemate la război. și învață să tragă din puști de asalt Kalașnikov sub îndrumarea atentă a unui instructor militar. Ele formează „Garda Femeilor din Ural” și se pregătesc de ziua în care ar putea fi nevoite să „apere” Rusia. Dar nu este exclusă nici implicarea în războiul din Ucraina din cauza pierderilor mari de soldați și bărbați recent recrutați.

„Garda Femeilor din Ural” a apărut oficial la sfârșitul lui septembrie 2022, după decretarea mobilizării „parțiale” în Rusia. Inițiatoarea acestui proiect este Olga Smetanina, o locuitoare a Ekaterinburgului în vârstă de 36 de ani, relatează AFP, potrivit Adervărul.

Apoi, reluând propaganda Kremlinului despre un presupus război prin procură al Occidentului împotriva Rusiei, Smetanina susține că țara sa este supusă în prezent „unei mari agresiuni”.

Până la sfârșitul anului trecut, ONG-ul Olgăi Smetanina a instruit aproximativ cincizeci de femei în manevrarea armelor, medicina tactică, autoapărare și chiar utilizarea dronelor. Cursurile durează două luni, cu trei ședințe pe săptămână într-o sală de sport al Centrului militar și patriotic „Alfa”.

 

Singurii bărbați sunt instructorii

Ele sunt antrenate de foști militari deveniți instructori, care se declară impresionați de motivația femeilor de a lupta cot la cot cu bărbații. „La început, am fost destul de sceptic, dar mi-am dat seama că le-am subestimat. Ele constituie o adevărată Gardă a Femeilor!”, dă asigurări „Zulu”, un instructor în medicină tactică.

Impulsionată de proiectul „Garda Femeilor din Ural”, Olga Smetanina are un nou plan. Ea vrea acum să înființeze un centru numit „Generația Z”, dedicat creșterii nivelului de patriotism. „Va fi pentru femei, bărbați și adolescenți”, spune ea.

În prezent, femeile ar constitui 5% din personalul militar al Rusiei. Este un procentaj inferior Ucrainei, unde ponderea femeilor din armată se ridică la 9% și era chiar de 19% (cea mai mare din Europa) înainte de decretarea mobilizării pentru război. Potrivit viceministrului ucrainean al Apărării Hanna Maliar, forțele armate ale Kievului numără aproximativ 50.000 de femei, dintre care aproximativ 5.000 sunt pe linia frontului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.