Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată în Târgovişte: Stupefiantele erau aduse din Spania în bagaje

DIICOT

O grupare infracţională specializată în trafic de droguri, pe care le aduceau din Spania ascunse în bagaje pentru a le comercializa în Târgovişte şi localităţile limitrofe, a fost destructurată de poliţişti. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis luni Agerpres, un membru al grupării a fost prins în flagrant cu un kilogram de canabis.

''Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională care ar fi introdus în România droguri de risc. Trei persoane au fost arestate preventiv, faţă de altă persoană a fost dispus controlul judiciar, un membru al grupării fiind prins în flagrant delict cu un kilogram de canabis'', se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Bărbatul prins în flagrant, în municipiul Târgovişte, în data de 26 octombrie, este un tânăr de 22 de ani, care se întorcea din Spania, având ascuns în bagaje peste un kilogram de canabis. ''Pentru destructurarea grupării infracţionale din care făcea parte, în dimineaţa zilei de 27 octombrie a.c., poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sprijiniţi de cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - B.T. Dâmboviţa, au efectuat şase percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării'', se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 - 2017, membrii grupării infracţionale ar fi introdus în ţară droguri de risc, procurate din Spania, ascunzându-le în bagaje, în autocarele unor firme de turism. Ulterior, aceştia ar fi comercializat drogurile în Târgovişte şi în localităţile limitrofe. ''În urma percheziţiilor, au fost ridicate 5 grame de canabis, un recipient cu resturi vegetale, două grindere, mai multe resturi de ţigări, 13 telefoane mobile, un laptop, trei memory stick-uri şi patru cartele telefonice. Au fost puse în executare 17 mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, împotriva alteia fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile'', se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa. La activităţi au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, precum şi jandarmi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.