Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea care a dat lovitura la ambasada Coreei de Nord pregătește o nouă acțiune

Seldon.News
Coreea de Nord

Gruparea de oponenţi care revendică atacul asupra ambasadei nord-coreene de la Madrid a anunţat luni că pregăteşte o "mare acţiune" şi a cerut presei să respecte anonimatul membrilor săi şi să publice numai informaţii "verificate" despre organizaţie, transmite EFE potrivit Agerpres.

"Acum ne pregătim pentru o mare acţiune. Până când va veni acel moment, vom rămâne tăcuţi, precum liniştea dinaintea furtunii", a explicat Apărarea Civilă Cheollima (DCC) în stilul criptic specific mesajelor pe care gruparea le publică pe site-ul său.

Misterioasa organizaţie a adăugat în acelaşi mesaj, scris în coreeană, că multe articole publicate despre DCC conţin elemente nereale şi a cerut presei să respecte anonimatul membrilor săi şi să publice "doar lucrurile verificate".

Gruparea a precizat că nu a menţinut contactul cu dezertori nord-coreeni rezidenţi în Coreea de Sud şi a indicat presei să nu aibă încredere în refugiaţii care vorbesc despre Free Joseon (noul nume asumat recent de grupare) şi nici în cei care se recomandă ca membri ai organizaţiei.

Presa sud-coreeană a publicat materiale în care dezertori din Coreea de Nord au declarat că menţin contactul cu DCC şi au oferit detalii despre presupusele activităţi ale acesteia.

Mesajul grupării de oponenţi vine la o zi după ce Coreea de Nord s-a pronunţat pentru prima dată asupra atacului de la ambasada sa din Madrid, incident petrecut pe 22 februarie.

Phenianul a descris asaltul ca un "atac terorist grav" şi a cerut autorităţilor spaniole o investigaţie amănunţită pentru găsirea vinovaţilor şi aducerea lor în faţa justiţiei.

În cadrul atacului, care a fost revendicat săptămâna trecută de DCC, personalul ambasadei a fost încătuşat şi lovit timp de circa cinci ore de un grup de 10 bărbaţi care a intrat în clădire şi a furat echipamente informatice înainte de a fugi, conform unui document judiciar al Curţii Supreme din Spania.

Judecătorul însărcinat cu ancheta a solicitat Statelor Unite, unde se află suspecţii din acest dosar, extrădarea a două persoane (ambele de origine coreeană şi cu paşaport mexican şi, respectiv, american) pe care le consideră capii grupării.

Gruparea DCC, apărută online pentru prima dată în 2017 şi care nu a clarificat încă obiectivul atacului asupra ambasadei nord-coreene de la Madrid, a declarat că este în spatele salvării unor nord-coreeni ameninţaţi de regim şi a proclamat chiar un guvern în exil

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.