Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Stat Islamic îndeamnă la noi atacuri în Tunisia

statul islamic

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), autoarea a numeroase atentate sângeroase în Tunisia, a îndemnat la noi atacuri în această ţară, într-o înregistrare video atribuită organizaţiei jihadiste şi prezentată ca fiind filmată în Tunisia, informează miercuri AFP potrivit Agerpres.

Înregistrarea video, în care pot fi văzuţi oameni înarmaţi şi cu cagule şi care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri pe contul de mesagerie Telegram al grupării, nu a putut fi deocamdată autentificată.

Semnată "biroul mediatic al SI în Tunisia", această înregistrare de propagandă este prezentată ca fiind filmată în această ţară, fapt foarte rar.

Difuzarea ei a avut loc la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş împotriva poliţiei din Tunisia, revendicat de SI şi care s-a soldat cu doi morţi: un poliţist şi un civil.

În înregistrare, grupul de bărbaţi înarmaţi jură credinţă liderului SI, Abou Bakr al-Baghdadi, "comandantul credincioşilor". "Soldaţii noştri şi fiii voştri din Kairouan sunt bine", declară unul dintre ei, supranumit "Abou Omar al-Tounsi" (Tunisianul), adresându-se lui Abou Bakr al-Baghdadi. Regiunea Kairouan (centru) este un important loc al islamismului în Tunisia. Un alt jihadist, supranumit "Abou Khaled al-Tounsi", îndeamnă "să se semene teroare în Tunisia".

După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confruntat cu o ascensiune a mişcării jihadiste, responsabilă de moartea a zeci de soldaţi şi poliţişti, dar şi a numeroşi civili şi turişti străini.

Chiar dacă securitatea s-a îmbunătăţit în mod considerabil în ultimii ani, starea de urgenţă instaurată în noiembrie 2015 a fost reînnoită continuu în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.