Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul cu rachete din timpul ceremoniei de învestitură a preşedintelui Ashraf Ghani, de la Kabul

Getty Images
jihadiști

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul cu rachete care a vizat luni ceremonia de învestitură a preşedintelui afgan Ashraf Ghani de la Kabul, informează Reuters.

Gruparea a revendicat atacul pe un canal afiliat Telegram, fără a oferi evidenţe în acest sens, potrivit Agerpres.ro.

Ceremonia de depunere a jurământului a fost întreruptă de zgomotul a două explozii de rachete care au lovit o margine a complexului prezidenţial din capitala Kabul, a declarat un martor pentru Reuters.

Citește și: Mutare-cheie! Liberalii au validat candidaturile

Nu au existat informaţii despre victime, iar Ashraf Ghani şi-a continuat discursul. "Nu port vestă antiglonţ, doar cămaşa. Voi rămâne aici chiar dacă trebuie să mă sacrific", a spus Ghani, care a rămas pe podium, în timp ce din palatul prezidenţial se auzeau alarmele.

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a depus luni jurământul pentru al doilea mandat de cinci ani, iar rivalul său, Abdullah Abdullah, şi-a organizat în paralel o altă ceremonie de învestitură.

Citește și: Lovitură de teatru! Ludovic Orban susține că bucătăreasa suspectată de coronavirus nu lucrează la Guvern

Preşedintele în vârstă de 71 de ani a fost reales pe 28 septembrie, dar rezultatul alegerilor a fost anunţat abia pe 18 februarie. El şi-a amânat ceremonia de învestitură, prevăzută iniţial pe 27 februarie. La fel a procedat şi Abdullah, care se consideră adevăratul câştigător al competiţiei electorale şi consideră că noul mandat acordat lui Ghani este un act de "trădare naţională".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.