Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Statul Islamic și-a ales un nou lider: cine este Abu Hassan al-Hashemi al-Quraishi

Abu Hassan al-Hashemi

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a confirmat moartea liderului său Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi şi l-a numit succesor pe Abu Hassan al-Hashemi al-Quraishi, potrivit unui comunicat publicat joi, relatează AFP, informează Agerpres.

Jihadiştii SI ''i-au jurat credinţă lui Abu Hassan al-Hashemi al-Quraishi, emirul credincioşilor şi califul musulmanilor'', a declarat purtătorul de cuvânt al grupului într-o înregistrare audio, confirmând în acelaşi timp moartea fostului lider al SI şi a fostului său purtător de cuvânt.

SUA au anunţat pe 3 februarie că Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi şi-a pus capăt vieţii în timpul unei operaţiuni a forţelor americane în cursul nopţii în nord-vestul Siriei. Potrivit unui înalt responsabil american, liderul SI a murit într-o explozie pe care el însuşi a provocat-o în timpul raidului american. "La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii", a declarat oficialul citat.

Preşedintele american Joe Biden a explicat ulterior într-o alocuţiune că a preferat o operaţiune de comando pentru a reduce pe cât posibil numărul de victime civile.

"Ştiind că acest terorist a ales să se înconjoare de familie, inclusiv copii, am făcut alegerea de a lansa un raid al forţelor speciale cu un risc mult mai mare pentru propriii noştri agenţi, în loc să-l ţintim (pe Quraishi - n.r.) cu o lovitură aeriană", a spus preşedintele.

Operaţiunea din februarie a avut loc la Atme, o regiune din provincia Idlib, şi s-a soldat cu treisprezece morţi, între care patru femei şi trei copii, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.