Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Wagner va avea soarta ISIS (Serhi Cerevati)

politico.com
Wagner

Purtătorul de cuvânt al grupului de trupe "Est" din Ucraina, Serhi Cerevati, susţine că mercenarii grupării ruse Wagner, care acum luptă în mod activ în direcția Bahmut (regiunea Doneţk), vor înceta să mai fie o unitate militară puternică a Rusiei, pe termen scurt, iar în viitor, vor avea soarta teroriştilor din Statul Islamic (ISIS).

"În cazul wagneriților, va fi la fel ca în cel al unei alte grupări teroriste - ISIS. Aceştia (mercenarii Wagner, n.r.) suferă pierderi colosale în direcția Bahmut şi, dacă nu găsesc o nouă sursă de aprovizionare cu forță umană - este din ce în ce mai dificil să facă acest lucru în închisorile rusești și există semne că ar fi neînţelegeri între Statul Major și forțele armate ale agresorului și Prigojin (liderul Wagner - n.r.) - atunci, toate acestea vor duce la faptul că, pe termen scurt, Wagner va înceta să mai fie o unitate militară puternică" - a explicat Cerevati, conform Rador.

Potrivit acestuia, pe toată durata campaniei militare, conducerea militară rusă, spre deosebire de comandamentul ucrainean, nu a dat dovată de un nou know-how, de o tactică nouă de război. Tot ceea ce au obținut ruşii au fost câteva succese individuale în direcția Bahmut, însă, potrivit lui Cerevati, a fost vorba exclusiv despre atacuri în care s-a folosit carne de tun.

"A fost singurul lucru care le-a dat posibilitatea de a realiza ceva. Acum, operează și în grupuri tactice mici, dar întărite de armata regulată. Pentru că aici logica este simplă - organizația teroristă Wagner nu are suficientă forță" - a adăugat reprezentantul militarilor ucraineni din est.

Potrivit lui Serhi Cerevati, "dacă ne uităm la gruparea teroristă ISIS, observăm că aceasta a fost la fel cum este acum gruparea rusă Wagner, demonstrând cruzime excepțională față de propriii membri, faţă de inamici și de populația civilă".

"Dar s-a terminat într-un mod în care a fost învinsă și este urmărită în toată lumea. La fel se va întâmpla și cu wagneriții" - este convins Cerevati.

Amintim că, miercuri dimineaţă, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că invadatorii ruşi încearcă să preia controlul deplin asupra orașului Bahmut, unde luptele aprige sunt în plină desfășurare. În ultimele 24 de ore, Forțele de Apărare ale Ucrainei au neutralizat în direcţia Bahmut 126 de ocupanți ruşi şi au distrus un vehicul de asalt, o stație radar și şase depozite de muniții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.