Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul bancar italian UniCredit şi-a propus să îşi majoreze profitul net cu o medie de 10% pe an, până la 4,5 miliarde de euro în 2024

unicredit

Grupul bancar italian UniCredit SpA şi-a propus să îşi majoreze profitul net cu o medie de 10% pe an, până la 4,5 miliarde de euro în 2024, şi de asemenea să îşi recompenseze acţionarii cu cel puţin 16 miliarde de euro în următorii trei ani, conform unui nou plan strategic concentrat pe creştere organică prezentat joi, informează Reuters, citat de agerpres.

La nouă luni după ce a fost numit în funcţia de CEO al UniCredit, Andrea Orcel a decis să majoreze recompensele pentru investitori, comparativ cu măsurile de restructurare implementate de predecesorul său Jean Pierre Mustier, care a intrat în conflict cu boardul UniCredit în ceea ce priveşte strategia urmată de cea mai mare bancă italiană.

Potrivit lui Andrea Orcel, UniCredit mizează pe o creştere anuală medie de 10% a profitului net şi de 2% a veniturilor anuale, graţie comisioanelor. În 2022, care potrivit lui Orcel va fi un "an de consolidare", profitul net este prognozat să se situeze la 3,3 miliarde de euro, practic la fel faţă de cele mai recente estimări ale UniCredit pentru 2021.

"Cu această strategie vom putea livra o creştere semnificativă a recompenselor pentru acţionari, simultan cu creşterea afacerilor noastre şi menţinerea nivelului capitalului", a spus Andrea Orcel.

Conform planului strategic prezentat joi, UniCredit intenţionează să îşi recompenseze acţionarii cu cel puţin 16 miliarde de euro până în 2024, ceea ce înseamnă practic o dublare a recompenselor. Distribuţia acestor recompense, care vor lua forma unei combinaţii între dividende în numerar şi răscumpărări de acţiuni, va începe cu suma de 3,7 miliarde de euro care are legătură cu rezultatele pe 2021.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.