Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul care deține Prima TV solicită CNA închiderea definitivă a postului Realitatea PLUS

arhiva personala
Anca Alexandrescu

Compania Clever Media Network, cea care deține grupul Prima TV și se pregătește de achiziția Telekom România, solicită Consiliului Național al Audiovizualului retragerea licenței postului Realitatea PLUS. Solicitarea vine ca urmare a acuzațiilor lansate de vedeta Realitatea PLUS Anca Alexandrescu la adresa șefilor Clever Media Network.

„Ţinând cont de repetatele abateri, de multiplele sancţiuni şi de felul în care postul Realitatea Plus înţelege să-şi desfăşoare misiunea de a informa publicul şi de a respecta drepturile celor pe care-i acuză, firma Clever Media Network (CMN) solicită public CNA retragerea licenţei audiovizuale şi suspendarea emisiei postului Realitatea Plus pentru acuzaţiile fără dovezi făcute în emisiunea Culisele statului paralel din 22 noiembrie orele 18:00 - 19:30.

În timpul acestei emisiuni, fără a cere un punct de vedere, fără a verifica acuzaţiile şi fără a prezenta vreo dovadă, realizatoarea şi invitaţii din platou au adus grave acuzaţii, cu prejudicii de imagine, firmei şi acţionarilor CMN.

Timp de aproape 90 de minute s-au derulat pe ecran acuzaţii extrem de grave, unele penale, fără să fie prezentată măcar o singură dovadă, toate fiind minciuni şi calomnii. CMN respinge aceste acuzaţii, considerându-se grav prejudiciată de toţi cei care au făcut afirmaţii fără dovezi şi fără acoperire în timpul emisiunii.

Faptul că o tranzacţie legală, încheiată între două entităţi private, dintre care una este din grupul nostru, ajunge să fie obiectul unor acuzaţii halucinante, nereale şi fără vreo bază reală, reprezintă un lucru extrem de grav pentru mediul de business din România, pentru cei care încearcă să-şi desfăşoare onest activitatea în această ţară şi pentru presa românească.

Din aceste considerente şi ţinând cont de repetatele abateri de la deontologia profesională şi de la regulile pe care trebuie să le respecte un post de ştiri, reguli cu care au fost de acord atunci când au primit licenţa audiovizuală, firma CMN cere în mod public public CNA să-şi exercite atribuţiile de garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale si să retragă licenţa audiovizuală/să suspende emisia postului Realitatea Plus.

După ce decizia de oprire a emisiei, pentru 10 minute, a fost confirmată printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, CNA trebuie să analizeze cu celeritate dacă acest post mai poate continua să-şi susţină acuzaţiile mizerabile, în spaţiul public, în condiţiile în care postul Realitatea Plus a primit în ultimii 5 ani sancţiuni de peste 850.000 lei din partea CNA.

Precizăm că CMN susţine libertatea presei, a jurnaliştilor şi orice formă de organizare care susţine dezvoltarea presei din România. CMN nu poate susţine însă grupurile care sunt construite pentru şantaj, calomnie şi care aleg să nu respecte un minim de deontologie profesională.

Este de neconceput ca societatea românească şi statul român să tolereze astfel de construcţii media care nu-şi plătesc taxele, intră în faliment, îşi însuşesc fraudulos mărci deţinute de alte entităţi şi a căror scop final este denigrarea şi şantajul, mai ales că toate aceste acţiuni denigratoare au fost făcute în mod repetat, ostentativ şi în totalul dispreţ al legii, fapt care duce la o slăbire treptată a încrederii în instituţiile statului, poate chiar la o disoluţie a Autorităţii Statului Român.

Este evident faptul că întreaga campanie de denigrare şi calomnie îndreptată împotriva noastră este iniţiată şi susţinută inclusiv financiar de către anumite entităţi care ar face orice să oprească achiziţia Telekom Mobile de către o Companie Românească.

Suntem siguri că managementul local al acestor entităţi nu are niciun fel de mandat de la sediul central pentru asocierea cu presa de tip şantajist.”, arată un comunicat al Clever Media Network.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.