Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Carrefour preia magazinele Cora: Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia

cora

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul Carrefour intenţionează să preia Romania Hypermarche SA, companie ce operează în România lanţul de hypermarketuri "Cora" şi magazine de proximitate "Cora Urban".

„În cadrul analizei efectuate de autoritatea de concurenţă, a fost evaluat impactul operaţiunii asupra opţiunilor producătorilor/furnizorilor de produse alimentare şi nealimentar. Astfel, s-a constatat că furnizorii au ca opţiuni pentru plasarea produselor şi celelalte formate de magazine, incluzând reţele locale de supermarketuri, cash&carry, comerţ tradiţional etc.

În plus, prezenţa unor competitori importanţi pe această piaţă generează o presiune concurenţială semnificativă pentru a nu creşte preţurile pentru consumatori, Carrefour fiind concurat de grupul Schwarz (Kaufland&Lidl), Auchan, Profi, Penny şi Mega Image", se menţionează într-un comunicat al Consiliului Concurenţei, citat de ziare.com.

De asemenea, analiza a vizat ariile de captare a consumatorilor din jurul magazinelor Cora, respectiv 10 hipermarketuri în Bucureşti, Bacău, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Cluj Napoca, Ploieşti şi 8 magazine de proximitate Cora Urban în Bucureşti şi Chiajna (judeţul Ilfov), luând în calcul o zonă de până la 10 minute de mers cu maşina în jurul hipermarketurilor/supermarketurilor şi o zonă de până la 10 minute de mers pe jos şi cu maşina în jurul magazinelor de proximitate.

În comunicat se menţionează că autoritatea de concurenţă nu a primit observaţii din partea mediului de afaceri cu privire la potenţiale efecte de limitare sau închidere a pieţei în urma acestei tranzacţii.

Decizia autorităţii de concurenţă va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.