Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Chelsea Supporters's Trust nu susţine oferta familiei Ricketts de a cumpăra clubul

chelsea

Grupul Chelsea Supporters's Trust (CST) şi-a exprimat sâmbătă neîncrederea în oferta făcută de familia Ricketts, care deţine şi clubul de baseball Chicago Cubs, de a achiziţiona clubul londonez, pus în vânzare de Roman Abramovici, scrie DPA.

''Membrii noştri nu au încredere şi nici nu susţin intenţia familiei Ricketts de a cumpăra clubul de pe Stamford Bridge. Aşteptăm însă mai multe detalii din partea familiei în privinţa planurilor sale. Avem nevoie de să ştim în detaliu ce anume doresc să facă cu clubul nostru, cum văd viitorul său, care va fi politica pe care o vor aborda în cazul în care vor achiziţiona pe Chelsea'', se arată într-un comunicat al CST.

Data de 11 aprilie a fost anunţată ca termen limită pentru depunerea ofertelor de cumpărare a clubului Chelsea, potrivit Agerpres.

Cei patru potenţiali noi proprietari ai lui Chelsea Londra pot depune până atunci ofertele finale pentru cumpărarea clubului de fotbal.

Banca comercială din New York, a grupului Raine, care controlează procesul de vânzare, a stabilit termenul final, pentru ca echipa londoneză să aibă noi patroni începând cu luna mai.

Cei patru candidaţi au şansa să-şi îmbunătăţească ofertele iniţiale, cu angajamentele necesare pentru a furniza cel puţin un miliard de lire sterline pentru viitoarele cheltuieli.

Chelsea a indicat băncii Raine să caute acele angajamente care pot asigura şi în viitor prezenţa campioanei europene în fotbalul de elită.

Co-patronul echipei nord-americane de baschet Boston Celtics, Stephen Pagliuca, a devenit, la finele lui martie, ultimul candidat pe lista scurtă de patru pentru a cumpăra Chelsea. Magnatul de 67 ani, co-preşedinte al Bain Capital, a pus pe masă o ofertă importantă pentru a achiziţiona clubul englez.

Familia Ricketts, care deţine clubul de baseball Chicago Cubs, grupul condus de fostul preşedinte al lui Liverpool, Sir Martin Broughton, care îl include pe preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, şi un consorţiu care îi cuprinde pe oamenii de afaceri Todd Boehly, Hansjorg Wyss şi Jonathan Goldstein, sunt ceilalţi competitori aflaţi în cursă.

Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare pe 2 martie, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Miliardarul ruso-israelian a fost apoi sancţionat de guvernul Marii Britanii pe 10 martie. ''Albaştrii'' trebuie să opereze în condiţiile unei licenţe guvernamentale stricte, iar banii rezultaţi din vânzarea clubului vor merge către fonduri de caritate care ajută victimele războiului din Ucraina.

Abramovici s-a angajat să anuleze datoria de 1,5 miliarde de lire sterline a lui Chelsea şi eventuala tranzacţie, care în urma licitaţiilor ar putea ajunge la trei miliarde de lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.